Thursday, September 29, 2011

Courgette and Chickpea Fritters


A simple dish can be a winner and these fritters are a real proof of that. They are so easy to make and they taste absolutely amazing. Courgette gives them some crunchiness, lemon gives them aroma and chickpea give them softness.

I had them with some sour cream and beetroot salad and they did make my day.

Courgette and Chickpea Fritters

400g can chickpea, drained and processed until roughly chopped
1 courgette, grated
1 onion thinly sliced
zest of 1 lemon
50g self rising flour
2 eggs
2 tbs milk

Place all the ingredients in a bowl and mix. Cook small batches (I did 1 tbs batches) in a pan with some olive oil.




Um prato simples pode ser uma aposta ganha e estes bolinhos são uma prova real disso. São tão fáceis de fazer e têm um gosto absolutamente incrível. A courgette dá-lhes um toque estaladiço, o limão dá-lhes aroma e o grão-de-bico suavidade.

Eu comi-os com um pouco de natas ácidas e salada de beterraba, o que fez o meu dia.

Fritters de courgette e grão-de-bico


400g grão-de-bico de enlatado, escorrido e picado
1 courgette ralada
1 cebola em fatias finas
raspas de 1 limão
50g de farinha com fermento
2 ovos
2 colheres de sopa de leite

Coloque todos os ingredientes numa tigela e misture. Cozinhe pequenas porções (eu fiz as porções com uma colher de sopa) numa panela com um pouco de azeite.


3 comments: