A simple dish can be a winner and these fritters are a real proof of that. They are so easy to make and they taste absolutely amazing. Courgette gives them some crunchiness, lemon gives them aroma and chickpea give them softness.
I had them with some sour cream and beetroot salad and they did make my day.
Courgette and Chickpea Fritters
400g can chickpea, drained and processed until roughly chopped
1 courgette, grated
1 onion thinly sliced
zest of 1 lemon
50g self rising flour
2 eggs
2 tbs milk
Place all the ingredients in a bowl and mix. Cook small batches (I did 1 tbs batches) in a pan with some olive oil.
I had them with some sour cream and beetroot salad and they did make my day.
Courgette and Chickpea Fritters
400g can chickpea, drained and processed until roughly chopped
1 courgette, grated
1 onion thinly sliced
zest of 1 lemon
50g self rising flour
2 eggs
2 tbs milk
Place all the ingredients in a bowl and mix. Cook small batches (I did 1 tbs batches) in a pan with some olive oil.
Um prato simples pode ser uma aposta ganha e estes bolinhos são uma prova real disso. São tão fáceis de fazer e têm um gosto absolutamente incrível. A courgette dá-lhes um toque estaladiço, o limão dá-lhes aroma e o grão-de-bico suavidade.
Eu comi-os com um pouco de natas ácidas e salada de beterraba, o que fez o meu dia.
Fritters de courgette e grão-de-bico
400g grão-de-bico de enlatado, escorrido e picado
1 courgette ralada
1 cebola em fatias finas
raspas de 1 limão
50g de farinha com fermento
2 ovos
2 colheres de sopa de leite
Coloque todos os ingredientes numa tigela e misture. Cozinhe pequenas porções (eu fiz as porções com uma colher de sopa) numa panela com um pouco de azeite.
Eu comi-os com um pouco de natas ácidas e salada de beterraba, o que fez o meu dia.
Fritters de courgette e grão-de-bico
400g grão-de-bico de enlatado, escorrido e picado
1 courgette ralada
1 cebola em fatias finas
raspas de 1 limão
50g de farinha com fermento
2 ovos
2 colheres de sopa de leite
Coloque todos os ingredientes numa tigela e misture. Cozinhe pequenas porções (eu fiz as porções com uma colher de sopa) numa panela com um pouco de azeite.
Pero que rico. Feliz fin de semana.
ReplyDeletesuper, bas volim ovakve pohance!
ReplyDeleteThese look lovely! I will definately be trying these - thanks for the recipe!
ReplyDelete