Tuesday, March 6, 2012

Fava Beans and Mint Tartine


Despite being really hard sometimes, I promised to myself that just because I have lunch alone most of the times during the week, I won't eat the first thing that I see in the fridge.

I try to make my lunch every day and take my time to enjoy it.

I have to admit that it's not easy sometimes... but even so, I try to make something quick, but good.

This tartine is an example of quick and great lunch. With a plate of soup... just perfect.

*****

Apesar de às vezes ser muito difícil, prometi a mim mesma que, apesar de almoçar sozinha a maior parte dos dias durante a semana, não vou comer a primeira coisa que me aparecer à frente no frigorífico.

Eu tento fazer o meu almoço todos os dias e demorar algum tempo para o apreciar.

Tenho de admitir que não é fácil às vezes... mas mesmo assim, tento fazer algo rápido, mas bom.

Este tartine é um exemplo de um almoço rápido e óptimo. Com um prato de sopa... simplesmente perfeito.


Broad Beans and Mint Tartine

1 slice of bread (I used olive bread that I made the day before)
cottage cheese
roasted sunflower and pumpkin seeds
1/2 cup broad beans
olive oil
mint
parmesan cheese
salt and pepper


Boil water with pinch of salt in a pan, add broad beans and blanch for 2 minutes. Take from heat and rinse under cold water to stop the cooking process.
When cold, remove the skin from the beans. Add mint, olive oil and season with salt and pepper.
Spread the cottage cheese and seeds on top of bread. Arrange the beans and mint on top of it and add some shaved parmesan cheese.
Adjust seasoning if needed.

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Tartine de Favas e Hortelã

1 fatia de pão (usei pão de azeitonas que tinha feito no dia anterior)
requeijão
sementes de abóbora e girassol torradas
1/2 chávena de favas
azeite
hortelã
queijo parmesão
sal e pimenta


Ferva a água numa panela com uma pitada de sal, adicione as favas e ferva durante 2 minutos. Tire do fogo e lave em água fria para parar a cozedura.
Quando fria, remova a pele das favas. Adicionar a hortelã, azeite e tempere com sal e pimenta.
Espalhe o requeijão e as sementes por cima do pão. Disponha as favas e a hortelã por cima e adicione um pouco de queijo parmesão ralado.
Ajuste o tempero, se necessário.



6 comments:

  1. looks so good. yes i eat all my meals alone and i have to learn to take time to prepare something good and nourishing for myself.

    love the pics

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  2. Looks amazing...I am starving right now!!!
    Nice pics! ;)

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  3. Genijalno izgleda. Nisam jela bob od prošlog proljeća jedva čekam sezonu boba.

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  4. ah que bom, adoro favas e isto parece genial! se bem que sempre que me lembro de favas penso nelas guisadas num tacho com tomate e chouriço, como a minha mãe faz tão bem, mas com este queijo parece-me tão delicioso e rápido!! vou experimentar! um grande beijinho!

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