Wednesday, February 8, 2012

Bagels



This post is kind of inspired by 3 ladies that had their Saturday brunch at the same place where I had my lunch. My table was next to them and, even that I was trying to read my book and to have my lunch, I could hear all their conversation.
And the conversation was about bagels.
All 3 of them, it seemed to me, were big fans of bagels, and they were complaining that, the only place where you could actually find them, were in some deli shops with crazy prices.

I love bagels also, in all the ways. The difference is that, I make them at home... and I think they are quite easy to make. So... for all of you that like bagels like these 3 ladies, here are the instructions.

P.S. Even if you think that they are not easy, try... and you will not regret it {*smile}.

*****

Este post é inspirado nas 3 senhoras que comeram o seu brunch de sábado no mesmo sítio onde eu almocei. A minha mesa estava colada à delas e, mesmo que eu tentasse ler o meu livro e comer o meu almoço, podia ouvir a conversa toda delas.
E a conversa foi sobre bagels.
As 3 eram grandes fãs de bagels, foi o que me pareceu, e estavam a reclamar que o único lugar onde se pode realmente encontrá-los, é em algumas lojas deli com preços absurdos.

Eu adoro bagels também, de todas as maneiras. A diferença é que, eu faço-os em casa... e acho que são muito fáceis de fazer. Por isso... para todos os que gostam de bagels como aquelas 3 senhoras, aqui estão as instruções.

P.S. Mesmo se ache que não são fáceis, experimente... e não se vai arrepender {*smile}.



Bagels with poppy and sesame seeds (make 12)
(adapted from Leila Lindholm's book 'One more spice')

1 tbsp of dried yeast
500ml water
1 tbsp salt
2 tbsp honey
750-850g flour
egg white for brushing
poppy seeds
sesame seeds


Dissolve the yeast in the water and add salt and honey. Add flour a little at a time and mix the dough in a mixer for about 5 minutes. The dough should be firm.
Let the dough rise under a cloth until it double in size, about 50min.
Put the dough on a floured surface and knead it slowly. Divide in 12 pieces.
Shape every piece in a round shape and press a large hole in the middle with your fingers.
Let the rings rise under the cloth for about 45min.
Preheat the oven to 180ºC. In the meantime, boil water in a large pan.
Boil a couple of rings at a time, 1-2min on each side.
Dry the rings on a kitchen towel and place them on a tray lined with baking paper.
Brush with beaten egg white and sprinkle with sesame and poppy seeds.
Bake in the middle of the oven for about 25 min.

*****

Bagels com sementes de papoila e sésamo (faz 12)
(adaptado do livro 'One more spice' da Leila Lindholm)

1 colher de sopa de fermento seco
500ml de água
1 colher de sopa de sal
2 colheres de sopa de mel
750-850g de farinha
clara de ovo para pincelar
sementes de papoila
sementes de sésamo


Dissolver o fermento na água e adicionar sal e mel. Adicionar a farinha, um pouco de cada vez e misturar a massa numa batedeira durante cerca de 5 minutos. A massa deve ficar firme.
Deixe a massa descansar sob um pano até duplicar de tamanho, cerca de 50min.
Coloque a massa sobre uma superfície enfarinhada e amasse-a ​​lentamente. Divida em 12 pedaços.
Modele cada pedaço numa forma redonda e faça um grande buraco no meio com os dedos.
Deixe os anéis crescerem sob o pano durante cerca de 45min.
Pré-aqueça o forno a 180ºC. Enquanto isso, ferva a água numa panela grande.
Ferver um par de anéis de cada vez, 1-2min de cada lado.
Seque os anéis num pano de cozinha e coloque-os numa bandeja forrada com papel vegetal.
Pincele com a clara de ovo batida e polvilhe com sementes de sésamo e papoila.
Coza no meio do forno durante cerca de 25 min.



12 comments:

  1. Divno izgledaju. Planiram ih napraviti veće dulje vrijeme ali nikako da ih se uhvatim. sada kad ti kažeš da nije neki problem napraviti ih, možda se i odvažim.

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  2. Stvarno su krasni, volim ovakva peciva. I ovaj pekmez je jako privlačan!

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    1. pekmez od sipka koji sam ponijela sa sobom u januaru,ovdje toga nema a ja ga obozavam

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  3. Lindas fotos! fiquei com uma vontade de comê-los agora na hora do lanche... Beijinhos,Nane www.vovoqueensinou.blogspot.com

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  4. Thanks for sharing this recipe! I think I am going to have to try making them this weekend! Have a happy day!

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  5. I love making bagels at home! Yours look delicious!!

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  6. how great sanda. i have heard many conversation from a table next to me that has inspired me. they look delicious!

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  7. Sanda, ontem ia eu no trânsito, e nem sei de onde, veio-me à cabeça a vontade de fazer bagels.
    Nunca fiz e é como dizes, uma coisa sem grandes complicações.
    Os teus ficaram tão bonitos que apetece contemplar. :)
    Bjs

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  8. Adoro Bagels, nunca experimentei fazer. Vou guardar a receita para fazer mais tarde! =)

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