Monday, April 2, 2012

Rainy Weekend and Chocolate Gluten Free Cake

Rain finally visited us.
My mum uses to say that the air is really special after the rain, and I agree. It is fresh and purified, and one thing I love to do is to have a walk after it rains.
That was exactly what we did this weekend.

We walked a lot, went to the cinema, wandered around, did a lot of gardening on our terrace and had great meals.
I made a great gluten free chocolate cake for M. He ate one piece and asked for more.
The cake was based on a recipe from Betrice Peltre's new book and I added salted chocolate ganache and roasted seeds.

The result was great...

We had really nice, calm, rainy weekend. What about you?


A chuva visitou-nos finalmente.
A minha mãe costuma dizer que o ar depois da chuva é muito especial, e eu concordo. É fresco e purificado, e uma coisa que eu adoro fazer é caminhar a seguir a uma chuvada.
E foi exactamente isso que fizemos este fim-de-semana.

Andamos bastante, fomos ao cinema, vagueamos, fizemos muita jardinagem no nosso terraço e fizemos refeições fantásticas.
Fiz um óptimo bolo de chocolate sem glúten para o M. Ele comeu uma fatia e pediu mais.
O bolo foi baseado numa receita do novo livro da Betrice Peltre ao qual adicionei ganache de chocolate salgado e sementes torradas.

O resultado foi fantástico...

Tivemos um fim-de-semana muito bom, calmo e chuvoso. E vocês?

9 comments:

  1. A great cake for a rainy day for sure!!!
    Kisses,
    Rita

    ReplyDelete
  2. Looks so yum! I agree about the air after the rain - so ... fresh and it..smells good? Haha does that sound totally weird?!

    ReplyDelete
  3. Sjajno izgleda drugo moja :), svaka cast!
    Sta se to desilo, tek sada sam vidjela neki intolerance na gluten, ti ili M, ili klinci?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije gluten nego psenica,zob,hmelj,kukuruz...i jos masa toga.Bio je sok kad sam vidjela rezultate al sad sam se vec ubacila u rutinu.A kolaci bez glutena su jako dobri!!!

      Delete
  4. Odlično izgleda. Kod nas je ovaj vikend bio zbunjujući po pitanju vremena u subotu 20 C a u nedjelju ujutro snijeg.

    ReplyDelete
  5. Au, to znaci skrob free. Dobro je da si se uhodala, moracu da zakazem neku skype sesiju ili slicno da te ispitam kako si posumnjala. Mislim da neki djavo i meni smeta :-). Utjesno je cuti da postoje i takvi slatkisi :-)

    ReplyDelete
  6. These lovely muffins will be on our breakfast table this weekend : ) Just came across your site through TasteSpotting and so happy to have found your blog. Love your recipes, styling and photos. I lived in Sintra for a short while several years ago. Portugal has a special place in my heart : )

    ReplyDelete
  7. How do you get the recipe?

    ReplyDelete