Tuesday, October 18, 2011

Aubergine and Lemon Soup


A few years ago I would probably pass this recipe as fast as possible. Aubergine soup? Noooo... that doesn't sound good at all. And, on top of it, lemon????
But things changed. I find myself craving for really 'strange' combinations and flavors.

Last week a friend of mine gave me a bag full of fresh aubergines from her mother's garden. I immediately made some roasted vegetables to use as topping on bruschetta, but I didn't use all the aubergines I got.
Yesterday I decided to make a soup. I must say that it was a winning combination. Aubergine, lemon, pine nut and ras el hanout; creamy, crunchy and spicy. I loved it!

My kids were not excited about it as I was, but I will give them some years to get used to different flavors and start to appreciate it.




Há alguns anos eu iria provavelmente passar esta receita o mais rápido possível. Sopa de beringela? Nãããão... isso não soa mesmo nada bem. E com limão por cima???

Mas as coisas mudaram. Dou por mim a desejar combinações e sabores realmente 'estranhos'.

Na semana passada uma amiga minha deu-me um saco cheio de beringelas frescas do jardim da sua mãe. Eu fiz imediatamente alguns legumes assados ​​para usar como cobertura em bruschettas, mas não usei todas as beringelas que tinha.
Ontem resolvi fazer uma sopa. Devo dizer que foi uma combinação vencedora. Beringela, limão, pinhão e ras el hanout; crocante, cremosa e picante. Adorei!

Os meus filhos não ficaram tão animados como eu, mas vou dar-lhes alguns anos para se habituarem a sabores diferentes e a começar a apreciá-los.


10 comments:

  1. This is such a wonderful soup. I like creamy vegetable soups, and you can basically make it from any vegetable. I believe aubergine and lemon go great together

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  2. looks delicious, I will try it myself!

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  3. Sounds interesting and I am always up for interesting! Beautiful photos mon amie!
    xx

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  4. É uma sopa bem rica. Eu costumo combinar a beringela assada nas sopas com especiarias indianas, fica deliciosa!
    :)

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  5. What is Ras el hanout? is it hard to find?

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  6. Anonymous:Ras el hanout is moroccan spice mix.I found it in grocery store near my house,don't think it is hard to find.

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  7. Uma excelente ideia para os meus excedentes de beringelas. Vou experimentar ;)
    ER

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  8. I made this today! It's delicious.

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