Thursday, November 10, 2011

Reasons to be happy


Today I have a lot of cooking in front of me, as I'm having girls for dinner.
My birthday is next week and I wanted to cook for them as a way to thank for their friendship and love (I think it's so important to give, not just to receive, but that theory will stay for some other post).

Flourless chocolate cake is done, I still need to make cream and prepare berries as topping.
Dough for rye bread is resting, in a few hours it will go to the oven.

Red Kuri Squash and Celery Root Soup with roasted seeds is almost ready.

I still miss beet and spinach salad, roasted meat and vegetables (still some work in front)...

I am so happy and excited about this dinner, you can't imagine... and I have one more reason to be happy about; on Sunday we will have a big party in front of my building celebrating Magusto, celebration made during Autumn, to celebrate Saint Martin's day, where in Portugal people eat roasted chestnuts and drink wine. It is one of my favorites.

I also wanted to share with you this fabulous lunch I made for myself this week. It's a recipe from Cannelle et Vanile, an absolute must and one more thing that made me happy this week.




Hoje ainda tenho bastante que cozinhar à minha frente, pois vou ter as meninas para jantar.
O meu aniversário é na próxima semana e eu queria cozinhar para elas como uma forma de agradecer pela sua amizade e amor (acho que é muito importante dar, não apenas receber, mas essa teoria vai ficar para outro post).

O bolo de chocolate sem farinha está feito, só preciso de fazer o creme e preparar a cobertura com frutos silvestres.
A massa para o pão de centeio está a repousar, em poucas horas irá para o forno.

A Sopa de Abóbora Red Kuri e Aipo com sementes torradas está quase pronta.

Ainda me falta salada de beterraba e espinafre, a carne e vegetais assados (ainda tenho algum trabalho pela frente)...

Estou tão feliz e animada com este jantar, não podem imaginar... e tenho mais um motivo para estar feliz; no domingo vamos ter uma grande festa na frente do meu prédio para celebrar o Magusto, celebração feita durante o Outono, para comemorar o dia de São Martinho onde, em Portugal, as pessoas comem castanhas assadas e bebem vinho. É um dos meus preferidos.

Também queria partilhar com vocês este fabuloso almoço que fiz para mim esta semana. É uma receita da Cannelle et Vanile, obrigatório e mais uma coisa que me fez feliz esta semana.


9 comments:

  1. exquisito y preciosas las fotos. Saludos.

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  2. we also celebrate saint martin's day, we'll celebrate tomorrow :)
    People in Croatia love their wine :)
    I wish you all the best for your birthday and hope you'll have a lovely time with your family and friends!

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  3. Luisa@Thanks
    Tamara@Hvala mila,ja isto volim vase vino :-)
    Gonçalo@Obrigada.Bjs.

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  4. Well nothing better than cook for your friends have a good food and good wine and be happy:0

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  5. have fun this weekend. cooking for friends sounds incredibly rewarding!

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  6. Parabéns pelo blog! É lindíssimo.

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  7. First happy birthday :*! This is such a lovely post, from first to the last letter :). It' so nice to have good friends....:)
    Thanks for the recipe :).

    Greetings,
    C&T

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  8. E quando estamos felizes, não há nada melhor do que partilhar sorrisos com quem gostamos. E o cheiro a pão quente pela casa já promete bons momentos! :)
    Bjs

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