Thursday, December 22, 2011

Parmesan and Seeds Crackers

Here is my suggestion for the Christmas dinner starter. We will have them on Saturday with some cheese or hummus.

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Aqui fica a minha sugestão para a entrada da ceia de Natal. Vamos comê-las no sábado, com um pouco de queijo ou hummus.


Parmesan and Seed Cracker
(from Isidora Popovic: Book of Baking)

220 g plain flour
80 g Parmesan cheese, finely grated
1 teaspoon salt
1 teaspoon vegetable bouillon powder (or an extra 1/2 teaspoon salt )
a very small pinch of ground cayenne pepper
80 g unsalted butter, chilled and cubed
50 ml water
To coat the crackers
3 tablespoons sesame seeds
3 tablespoons poppy seeds
1 egg, beaten
1–2 baking trays, lined with greaseproof paper

Method
Put the flour, cheese, salt, bouillon powder, pepper and butter in a food processor and pulse until the mixture resembles crumbs. Add the water and pulse until the mixture comes together into a dough.
Transfer the dough to a lightly floured surface. Roll into a log about 4 cm in diameter, wrap in clingfilm and refrigerate for 10 minutes.
Remove the dough from the fridge and unwrap it. To coat the crackers, sprinkle the sesame seeds and poppy seeds over a clean tray. Brush the log with the egg and roll in the mixed seeds until evenly coated. Wrap the log in clingfilm again and refrigerate for another 30 minutes.
Preheat the oven to 150C .
Remove the dough from the fridge and unwrap it. Cut into discs about 4 mm thick. Arrange the discs on the prepared baking tray(s), spacing them slightly apart as they may spread when they are baking.
Bake in the preheated oven for about 25 minutes, or until pale gold. Remove from the oven and leave to cool. Store in an airtight container for up to 2 weeks.

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220 g de farinha de trigo
80 g de queijo parmesão, ralado
1 colher de chá de sal
1 colher de chá de caldo de legumes em pó (ou mais 1/2 colher de chá de sal)
uma pitada muito pequena de pimenta de Caiena
80 g de manteiga sem sal, fria e cortada em cubos
50 ml de água

Para revestir os crackers
3 colheres de sopa de sementes de sésamo
3 colheres de sopa de sementes de papoila
1 ovo batido
1–2 tabuleiros, forrados com papel vegetal

Método

Coloque a farinha, o queijo, sal, caldo de carne em pó, pimenta e manteiga num picador de alimentos e misture até se assemelhar a migalhas. Adicione a água e misture até ficar uma massa.
Transfira a massa para uma superfície levemente enfarinhada. Enrole num rolo de cerca de 4cm de diâmetro, embrulhe em filme aderente e guarde no frigorífico durante 10 minutos.
Retire a massa do frigorífico e retire-a do filme aderente. Para revestir os biscoitos, polvilhe as sementes de sésamo e sementes de papoila numa bandeja limpa. Pincele o rolo com o ovo e role nas sementes misturadas até ficar uniformemente revestido. Embrulhe novamente em pelicula aderente e leve ao frigorífico por mais 30 minutos.
Pré-aqueça o forno a 150ºC.
Retire a massa da frigorífico e desembrulhe. Corte em discos de cerca de 4 mm de espessura. Disponha os discos no(s) tabuleiro(s) preparado(s), deixando-os um pouco separados pois podem alargar durante a cozedura.
Coza no forno pré-aquecido durante 25 minutos, ou até ficarem com um tom dourado pálido. Retire do forno e deixe arrefecer. Podem ser armazenados num recipiente hermético até duas semanas.


2 comments:

  1. I love these! I tried them some months ago soon after I got Isidora's book (already tried out most recipes!). They're perfect to serve at a party.
    All the best to you in 2012, Sanda! I discovered your blog not long ago and I think it's absolutely amazing!
    Beijinhos, Joanna

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  2. bolachinhas salgadas são dos meus sncks favoritos.
    Este ano não fiz no Natal, mas no ano passado cá em casa os pratinhos iam sendo esvaziados ao ritmo do esticar a mão. :))
    Aproveito para te desejar um 2012 muito Feliz. Cheio, colorido e saboroso, com muitos clicks para partilhar.
    :)
    Bjs

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