Tuesday, February 14, 2012

Almond Twist

Yes, I know it's Valentines today, but I am sorry to say that I really can't enter the global feeling about it. I just don't understand this day and all the craziness about it.

I want to feel loved every day.

I want to have romantic dinners, walks, talks whenever I can.

I want to care and be cared about.

I want to make a snack for M. to bring to work every day.

I want to cook his favourite food whenever I can, and see him happy with it.


Why do I need Valentines for that?!

*****

Sim, eu sei que hoje é Dia dos Namorados, mas lamento dizer que não consigo mesmo entrar nesse sentimento global. Não entendo este dia e toda a loucura relacionada com ele.

Eu quero sentir-me amada todos os dias.

Eu quero ter jantares românticos, passeios, conversas sempre que posso.

Eu quero acarinhar e ser acarinhada.

Eu quero fazer um snack para o M. levar para o trabalho todos os dias.

Quero cozinhar a sua comida favorita sempre que posso, e vê-lo feliz com isso.


Por que é que preciso do Dia dos Namorados para isso?!




Almond Twist (make 18)

(recipe from Nordic Bakery Cookbook)

250ml milk, lukewarm
1 egg
85g caster sugar
1 tsp salt
1 tsp ground cardamon
1 sachet dried yeast (7g)
500g white bread flour
75g unsalted butter at room temp
flaked almonds for sprinkling

For the filling:
50g unsalted butter
25g caster sugar
25g ground almonds


Warm the milk slightly. Crack the egg into a large mixing bowl and whisk in the milk a little at a time. Then whisk in the sugar, salt and cardamon.
Combine in the flour and yeast too to form a dough and knead for 10 minutes, by hand or in a stand mixer.
Leave in a covered bowl to rise until doubled, about 1 hour in a warm kitchen.
Preheat the oven to 200˚C and line two baking trays with parchment paper. Tip the dough onto a work surface and roll out to a 50x30cm rectangle.
Spread the softened butter over the whole surface of the dough.
Over one side, spread the filling ingredients. Fold over the other bare side of the pastry to sandwich the filling in the middle.
Cut narrow strips, about 1.5cm wide, across the shortest edge of the pastry rectangle. Holding an end in each hand, twist in opposite directions, then coil up like a snail. Tuck the outside edge underneath and place on the prepared trays. Leave to proof for 10 minutes.
Brush with a beaten egg and sprinkle with flaked almonds if using. Bake for 15 minutes, until golden and hollow sounding when tapped underneath (check your biggest ones).

*****

Almond Twist (faz 18)

(receita de Nordic Bakery Cookbook)

250ml de leite, morno
1 ovo
85g de açúcar refinado
1 colher de chá de sal
1 colher de chá de cardamomo
1 saqueta de fermento seco (7g)
500g de farinha de pão branco
75g de manteiga sem sal à temperatura ambiente
lascas de amêndoas para polvilhar

Para o recheio:
50g de manteiga sem sal
25g de açúcar refinado
25g de amêndoas moídas


Aqueça levemente o leite. Parta o ovo numa tigela grande e junte o leite aos poucos. Em seguida, junte o sal, açúcar e cardamomo.
Misture também a farinha e o fermento para formar uma massa e amasse durante 10 minutos, à mão ou numa batedeira.
Deixe numa taça coberta a crescer até que o volume fique o dobro, cerca de 1 hora numa cozinha quente.
Pré-aqueça o forno a 200˚C e forre dois tabuleiros com papel vegetal. Coloque a massa sobre uma superfície de trabalho e estenda num retângulo de 50x30cm.
Espalhe a manteiga sobre toda a superfície da massa.
Sobre uma metade, espalhe os ingredientes do recheio. Dobre a outra metade vazio da massa para ensanduichar o recheio no meio.
Corte tiras estreitas, com cerca de 1,5cm de largura, em todo o lado menor do retângulo de massa. Segurando as pontas uma em cada mão, gire em direções opostas, em seguida, enrolando depois como um caracol. Dobre as pontas para que fiquem debaixo e coloque-os nos tabuleiros já preparados. Deixe a repousar durante 10 minutos.
Pincele com um ovo batido e polvilhe se quiser com amêndoas laminadas. Coza durante 15 minutos, até dourar e até que soe oco quando batidas por baixo (verifique os maiores).



9 comments:

  1. Regardless of what you feel about this day, this recipe and your photos are gorgeous :)

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  2. i completely agree with you. k and i do not celabrate just on this day but everyday i know how much i love him and how much he loves me!!

    these look so good sanda!

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  3. That's so true! But, I don't belive that this day, is that meanful for most of the people... I guess..
    So cute your little almond twists :)

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  4. Slazem se sa tobom. :)
    Predivna peciva!!! :)

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  5. Ja i nisam neki romantični tip ali slažem se s tobom. Krasna peciva.

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  6. Oh my oh my oh my, these look delicious! I love your blog, I'm following! And I have a friend who needs to follow you too, she would love this!


    gilead in bloom

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  7. These look so yuuuummmy! I love the photos you take - so pretty always!

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  8. Parecem deliciosos! Tenho que experimentar. Parabéns pelo blog

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