Wednesday, June 6, 2012

Granola


My mornings are more or less always the same. Get up at 7:30, put water to boil and make my coffee.
Put the table and start preparing breakfast. I got to have my breakfast as soon as I get up.

My breakfasts have two leading roles... bread and granola. I eat one or the other... and a cup of coffee, of course. Simply because I love to start my day or with a slice of bread or with granola.

Granola is something that I make for me and for kids. Mine is with rolled spelt and dry cranberries and kids love it with chocolate and raisins. Granola can be done in many different ways, depending on what you like. It's a perfect way to start the day for me.

What do you usually eat for breakfast?

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As minhas manhãs são mais ou menos sempre o mesmo. Levanto-se às 7:30, coloco água a ferver e faço o meu café.
Ponho a mesa e começo a preparar o pequeno-almoço. Eu tenho de tomar o meu pequeno-almoço assim que me levanto.

Os meus pequenos-almoços têm dois papéis principais... pão e granola. Eu como um ou outro... e uma chávena de café, claro. Simplesmente porque gosto de começar o meu dia ou com uma fatia de pão ou com granola.

Granola é algo que eu faço para mim e para as crianças. A minha é com flocos de espelta e arandos secos e as crianças adoram com chocolate e passas. A granola pode ser feita de muitas maneiras diferentes, dependendo do que gostar. É uma maneira perfeita de começar o dia para mim.

O que costuma comer no pequeno-almoço?


Granola

300g rolled spelt flakes(or rolled oats)
20g rice puffs
50g sunflower seeds (or pumpkin seeds or combine both)
30g unsweetened coconut chips
30g slivered almonds
35g chopped hazelnuts
1/2tbs olive oil
1/4ts sea salt
80ml honey
80ml water
1ts vanilla extract
50g dry cranberries

Preheat the oven to 150ºC and line the baking sheet with parchment paper.
In a small pot, combine the water, honey, olive oil, salt and vanilla. Bring to a simmer.
In a large bowl, combine the other ingredients minus the dry cranberries. Stir in the liquid to the dry ingredients.
Transfer the granola mixture to the baking sheet and cook for 45 minutes, stirring with a wooden spoon a few times to make sure that the granola cooks evenly. Let cool completely.
Add the dry cranberries and transfer to a container.

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300g de flocos de espelta (ou aveia em flocos)
20g puffs de arroz
50g de sementes de girassol (ou sementes de abóbora ou combinar ambos)
30g coco laminado sem açúcar
30g lascas de amêndoas
35g de avelãs picadas
1/2 colher de sopa de azeite
1/4 colher de chá de sal marinho
80ml mel
80ml de água
1 colher e chá de extrato de baunilha
50g de arandos secos

Pré-aqueça o forno a 150ºC e forre o tabuleiro com papel vegetal.
Numa panela pequena, misture a água, o mel, azeite, sal e a baunilha. Deixe ferver.
Numa tigela grande, misture os outros ingredientes menos os arandos secos. Misture os ingredientes líquidos sobre os secos.
Transfira a mistura de granola para o tabuleiro e deixe cozer durante 45 minutos, mexendo com uma colher de pau algumas vezes para se certificar de que a granola fica uniforme. Deixe arrefecer completamente.
Adicione os arandos secos e transferir para um recipiente.

7 comments:

  1. hi from BYW - I'm your newest follower, loving your photos and recipes, stunning blog! x

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  2. I adore your pics and you are a great inspiration. Thank you for your lovely blog site!!! I follow you. A greeting from Spain

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  3. Sanda, rolled oats sao os flocos de aveia que compramos no supermercado?

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  4. I love granola for breakfast (we call it muesli here in Australia) it's the best breakfast topped with yoghurt and fruit. Lovely pics, I found your blog through
    BYW 2.

    Catherine

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