On the beginning of this week I was offered some Pattypan Squash at the local organic supermarket. To be honest I never used this type of squash and I didn't know what to do with it. But these small pretties were really worth a try so I decided to try to make a tart... and when it is up to tarts the best thing is to have a look at Popina's Book of Baking to get some ideas. So I adapted her Butternut Squash and Parmesan Tart with spelt dough.
Result.. from complete ignorant I became fan of Pattypan Squash!!!
Did you know this pretties? How do you use it?
No início desta semana foi-me oferecida uma Abóbora Pattypan no supermercado biológico. Para ser sincera nunca tinha usada este tipo de abóbora e não sabia o que fazer com ela. Mas valia realmente a pena tentar fazer alguma coisa com a pequenina, por isso decidi tentar fazer uma tarte... e quando o assunto é tartes, a melhor coisa a fazer é dar uma vista de olhos no Popina's Book of Baking para ter algumas ideias.
Então adaptei a sua Tarte de Abóbora Butternut e Parmesão com massa de espelta.
Resultado... de totalmente ignorante tornei-me fã da Abóbora Pattypan!!!
Conhecia-as? Como costuma usá-las?
Nisam ih nikada videla kod nas, a tako su medeni. Doduše ne znam da li su iz porodice tikvi, jer ako su tikve onda ovde ima raznih vrsta ali ne ovakvih čipkastih, a ako je tikvica e onda ih nema. Kako je bogata naša flora planete. Prelepo.
ReplyDeleteThis is so lovely! I know about this squash, we use to decorate our tables with it :) But I have never used it as food, definitely have to give it a try!
ReplyDeleteUma óptima ideia! As fotografias estão fantásticas! Parabéns pelo blog :)
ReplyDeleteJelena@Ne znam je li tikva ili tikvica,u svakom slucaju jako je ukusna :-)
ReplyDeleteTamara@Thanks!I also never used it before,but it was worth
Deva@Obrigada!!!
Eu chamo-lhe abóbora patisson. :)
ReplyDeleteE gosto muito delas recheadas.
A tarte parece-me mesmo muito bem!
Beijinhos
Susana@Tens razão,abóbora patisson:-)Deve ser uma delicia recheada tb.
ReplyDeleteAh!! this looks amazing, yum. xo
ReplyDelete