Friday, July 29, 2011

Pattypan Squash and Parmesan Tart


On the beginning of this week I was offered some Pattypan Squash at the local organic supermarket. To be honest I never used this type of squash and I didn't know what to do with it. But these small pretties were really worth a try so I decided to try to make a tart... and when it is up to tarts the best thing is to have a look at Popina's Book of Baking to get some ideas. So I adapted her Butternut Squash and Parmesan Tart with spelt dough.

Result.. from complete ignorant I became fan of Pattypan Squash!!!

Did you know this pretties? How do you use it?


No início desta semana foi-me oferecida uma Abóbora Pattypan no supermercado biológico. Para ser sincera nunca tinha usada este tipo de abóbora e não sabia o que fazer com ela. Mas valia realmente a pena tentar fazer alguma coisa com a pequenina, por isso decidi tentar fazer uma tarte... e quando o assunto é tartes, a melhor coisa a fazer é dar uma vista de olhos no Popina's Book of Baking para ter algumas ideias.
Então adaptei a sua Tarte de Abóbora Butternut e Parmesão com massa de espelta.

Resultado... de totalmente ignorante tornei-me fã da Abóbora Pattypan!!!

Conhecia-as? Como costuma usá-las?

7 comments:

  1. Nisam ih nikada videla kod nas, a tako su medeni. Doduše ne znam da li su iz porodice tikvi, jer ako su tikve onda ovde ima raznih vrsta ali ne ovakvih čipkastih, a ako je tikvica e onda ih nema. Kako je bogata naša flora planete. Prelepo.

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  2. This is so lovely! I know about this squash, we use to decorate our tables with it :) But I have never used it as food, definitely have to give it a try!

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  3. Uma óptima ideia! As fotografias estão fantásticas! Parabéns pelo blog :)

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  4. Jelena@Ne znam je li tikva ili tikvica,u svakom slucaju jako je ukusna :-)
    Tamara@Thanks!I also never used it before,but it was worth
    Deva@Obrigada!!!

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  5. Eu chamo-lhe abóbora patisson. :)
    E gosto muito delas recheadas.
    A tarte parece-me mesmo muito bem!
    Beijinhos

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  6. Susana@Tens razão,abóbora patisson:-)Deve ser uma delicia recheada tb.

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